خدمات تاسیسات ساختمان ماهان

اجرا و تعمیر تاسیسات و لوله کشی ساختمان

خدمات تاسیسات ساختمان ماهان

اجرا و تعمیر تاسیسات و لوله کشی ساختمان

نصب , راه اندازی و تعمیرات موتورخانه , پکیج , کولر , لوله کشی ساختمان , لوله کشی آب , شوفاژ , فاضلاب و گاز خانگی , نصب و تعمیر شیرآلات , توالت فرنگی, روشویی و تجهیزات تاسیساتی بهداشتی ساختمان

۱ مطلب در شهریور ۱۴۰۳ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

محاسبه سایز لوله آب ساختمان

معمولا محاسبه سایز لوله آب ساختمان قبل از اجرای لوله کشی در یک نقشه مهندسی و بر اساس اطلاعات و پلن ساختمان توسط طراح و مهندسین لوله کشی ساختمان انجام میشود. اما از آنجا که در بسیاری از موارد ممکن است که برای لوله کشی چنین نقشه ای وجود نداشته باشد و لوله کشی به صورت تجربی و سنتی انجام شود, ما در این مقاله به بررسی نکات فنی محاسبه سایز لوله آب ساختمان خواهیم پرداخت. برای ااجرای لوله کشی میتوانید از جدول سایز لوله آب که بر اساس موارد از پیش تعیین شده تهیه شده است اقدام به انتخاب سایز لوله آب بنمایید.

برای محاسبه سایز لوله آب ساختمان بایستی یک سری اطلاعات شامل طول لوله کشی , تعداد مصرف کننده ها, منبع تغذیه, میزان مصرف و کاربردی و نوع لوله اتصالات مصرفی را داشته باشیم.

به طور کلی هر چقدر طول لوله کشی افزایش پیدا کند با افت فشار بیشتری روبرو شده و قاعدتا سایز لوله افزایش پیدا میکند. تعداد انشعابات  و مصرف کننده ها نیز مهم است.حتی ممکن است محل انشعاب گیری  و سایز مورد نیاز آنها هم در تعیین قطر لوله آب مهم قلمداد شود. منبع تغذیه آب و فشار آب موجود در ورودی لوله اصلی نیز از پارامترهای تعیین کننده قطر لوله آب است. 

کاربری محل نیز مسلما اهمیت فراوانی دارد, کاربری مسکونی, صنعتی , تجاری و اداری و نوع آنها نیز در جدول محاسبه سایز لوله آب ساختمان مهم تلقی میشود. از دیگر عوامل موثر در تعیین قطر لوله آب ساختمان را میتوان نوع لوله و اتصالات مصرفی دانست. لوله تک لایه پلی پروپیلن, لوله پلی اتیلن آبرسانی, لوله پنج لایه, لوله های فولادی سیاه و گالوانیزه , لوله تک لایه پکس و لوله های PVC از لوله اتصالاتی هستند که در آبرسانی مسکونی , صنعتی و کشاورزی کاربرد دارند.

لیست قیمت پوش فیت پلیران 

محاسبه سایز لوله آب ساختمان

روش محاسبه سایز لوله آب ساختمان

انتخاب سایز لوله آب ساختمان به موارد زیر بستگی دارد.

  • مبدا لوله کشی, اعم از کنتور آب شهری, پمپ آب, مخزن ذخیره آب, موتورخانه, پکیج, آبگرمکن, چاه, استخر و ….
  • مقصد یا مصرف کننده های لوله مورد نظر مانند شیرآلات مختلف و دیگر تجهیزات آبرسانی
  • طول مسیر لوله کشی
  • تعداد انشعابات
  • ارتفاع لوله کشی 
  • نوع لوله و اتصالات
  • نوع بهره برداری محل اعم از مسکونی, تجاری, اداری, صنعتی و ….

با توجه به اینکه نوع لوله در برآورد و تخمین سایز لوله کشی به صورت مستقیم اثرگذار است, برای محاسبه سایز لوله کشی آب ساختمان بایستی, به طور مجزا هر یک انواع لوله و اتصالات را مشخص کرد.

جدول سایز لوله آب

در جدولی که مشاهده میکنید اندازه های رایج و متناظر انواع لوله اتصالات پلیمری و فلزی را به میلیمتر و اینچ و شماره بندی عامیانه را مشاهده میکنید. البته این جدول سایز لوله آب قطرهای تقریبی مناسب و رایج برای لوله کشی آب را درج کرده و شاید در همه ساختمان ها نافذ نباشد.

به لوله ای که در مسیر  عمودی قرار بگیرد رایزر می گویند. حفظ توازن و تعادل در طراحی و اجرای لوله کشی ساختمان بایستی بسیار مهم تلقی شود زیرا عدم حفظ این محاسبات ممکن است در کمبود و یا بالا بودن بیش از حد انشعابات بخصوص در لوله کشی آب مهم باشد.

فشار بیش از حد یک شیر آب احتمالا باعث افت فاحش فشار آب در سایر شیرها یا واحدهای آپارتمانی شود. مبدا شروع لوله کشی آب ساختمان کنتور آب شهری , پمپ آب و منبع آب بوده و مقصد لوله کشی شیرآلات مخلوط مصرفی , لباسشویی و دیگر لوازم منزل میباشد .

در ساختمانهای بلندمرتبه به دلیل تعداد مصرف کننده ها و شیرالات , تعبیه پمپ و نصب مخزن ضروری به نظر میرسد . توجه داشته باشید که در سیستم اصولی لوله کشی آب ساختمان وجود مخزن درکنار پمپ اصولی بوده و از شرکتهای آب منطقه میتوانند بخاطر نصب پمپ بدون منبع آب , انشعاب آب شهری را قطع کنند.

انتخاب بهترین سایز لوله گاز خانگی

انواع سایز لوله سفید

به طور کلی لوله های پلیمری یا پلاستیکی مانند لوله تک لایه سفید, لوله پنج لایه, لوله پلیکا و لوله پلی اتیلن در سیستم متریک محاسبه میشوند و لوله های فلزی بر اساس اینچ تولید و به فروش میرسند. یک اندازه هم در سیستم بازاری ایران وجود دارد که از گذشته تا کنون استفاده میشده و در حال حاضر نیز بسیاری از افراد عادی قطر برخی لوله ها را با این نام میشناسند.

در سیستم متریک سایز لوله بر حسب قطر بیرونی نامیده شده و در رنج لوله های ساختمانی از 16 میلمتر شروع شده و تا چندصد میلیمتر ادامه پیدا میکند. البته قطر لوله های مختلف بستگی به کاربرد آنها متفاوت هستند. معمولا لوله های آب و شوفاژ قطر کمتری نسبت به لوله های فاضلاب,ونت و هواکش دارند. قطر لوله های پلیمری به طور رند شامل 200,160,125,110,90,75,63,50,40,32,25,20,16 میلیمتر و حتی بالاتر هستند. 

  • اشکان حسینی